Kuidas

Hallake ja jagage oma Synology NAS-is fotosid

Fotode jagamine näiteks pere ja sõpradega saab toimuda mitmesuguste pilveteenuste kaudu. Sellegipoolest on sellega seotud turvariskid. Kui soovite kontrolli all hoida, vaadake oma Synology NAS-i rakendust Photo Station.

Fotode haldamine ja jagamine võib olla tülikas. Igal juhul pole mõistlik kõiki oma fotosid arvutis või sülearvutis hoida. Kui sellega midagi valesti läheb (või seade varastatakse teel), kaotate kõik oma fotod ühe korraga. NAS on siis palju praktilisem, eriti kui pakute peeglitega RAID-konfiguratsiooni ketaste osas. Ja eelistatavalt kasutage regulaarseks varundamiseks ka välist koopiat. Kõik Synology NAS-id töötavad opsüsteemis (DSM), mis kuvab brauseris töölauakeskkonna. Üks valikuliselt installitavaid (ja tasuta) rakendusi on Photo Station. Kui tagate, et kogu teie fotokogu paigutatakse fotokausta, muutuvad teie fotod nüüdsest palju mõistlikumaks. Ja soovi korral saab seda jagada sõprade ja perega. Saate neile kontosid luua. Veenduge, et olete oma NAS-is sisse logitud administraatorina ja käivitage Photo Station (leiate menüüst Start). Fotojaamas klõpsake nuppu Seaded vasakule. Klõpsake äsja avatud lehel nuppu Kasutajakontod ja siis Loo kasutaja. Taotletud teave räägib enda eest. Valige loomulikult tugev parool, eriti kui teie NAS-i jagatakse ka Internetis näiteks pordi edastamise kaudu. Kui te ei soovi, et konkreetne kasutaja lihtsalt fotosid ja fotokaustu avalikult pildistaks, siis veenduge, et see valik oleks Luba sellel kasutajal fotosid ja videoid avalikult jagada välja lülitatud. kliki Salvesta ja kasutaja on loodud.

Veel valikuid

Aknas Seaded leiate veel palju toredaid valikuid. Nagu näiteks (veel eksperimentaalne) näotuvastus, mille saab allosas sisse lülitada fotod. Kui soovite, pakub Foto Station ka blogimisvõimalusi, mille saate aktiveerida Ajaveeb vasakpoolses menüüs. Kui soovite, et kasutajad saaksid oma fotosid üles laadida ja neid oma NAS-is Photo Stationi kaudu hallata, klõpsake vasakul Kindral ja lubage valik Luba teenus Personal Photo Stationn kuni. Tehke seda ainult inimestega, keda te 100% usaldate, ja sõlmige kokkulepped selle kohta, mitu fotot lõpuks teie NAS-ile paigutatakse. Kui olete seadistused lõpetanud, klõpsake vasakul tagasija näete uuesti programmi kasutajaliidest. Meie näites on albumid seal juba olemas; selles sisalduvate fotode vaatamiseks klõpsake albumil. Muide, selline album on lihtsalt fotokausta alamkaust! Samuti saate Photo Stationis uuesti oma albumeid luua. Või jagage fotosid kiiresti teistega. Lisaks pakutakse otseseid redigeerimisvalikuid, kuid kasutatakse väliseid pilveteenuseid. Nii et olge jälle ettevaatlik, privaatsus ja kõik. Kui soovite seda siiski kasutada, klõpsake fotol, et seda täissuuruses kuvada. Foto alt leiate allpool Toimetaja kättesaadavaid teenuseid. Lisaks on avatud fotoga saadaval ka allalaadimisnupp. Fotokausta naasmiseks klõpsake paremas ülanurgas oleval sulgemisristil. Tore on link Slaidiseanss ülaosas alustab see kõigi albumis olevate fotode automaatset näitamist. Teie brauser lülitub automaatselt täisekraanrežiimile; Sellest pääsete, vajutades klahvi Esc. Viimane asi: Synologial on lisaks Androidile ja iOS-ile saadaval ka tasuta mobiilirakendus Photo Stationiga kasutamiseks: DS-foto.